top of page

Tietoa verhoilusta

Verhoilu on korkeaa ammattitaitoa vaativaa käsityötä. Ammattitaitoinen verhoilija opastaa asiakasta tuotteen kunnostustarpeen määrittämisessä sekä verhoilumateriaalien valinnassa ja hoidossa.  Verhoilun hinnan määrittäminen on varsin hankalaa kohdetta näkemättä ja etenkin sen kuntoa kokematta. Helpoiten kustannusarvion saa lähettämällä kohteesta 2–3 kuvaa verhoilijan sähköpostiin.

vanhantuolin-verhoilu.jpg
Näin verhoilutyön tilaus ja työn eteneminen tapahtuu pääpiirteittäin

 

Arviointi
Lähetä verhoilijalle 2–3 mahdollisimman selkeää, eri puolilta otettua kuvaa työn kohteesta ja kerro, mitä toivoisit sille tehtävän. Verhoilija arvioi, voiko kalusteen verhoilla ja kunnostaa ja tekee siitä alustavan kustannusarvion.  Isommissa projekteissa (esim. veneet tai julkitilat) verhoilija käy tarvittaessa myös paikan päällä kuvaamassa ja mittaamassa kohteen voidakseen antaa tarkemman arvion.

Työtilaussopimus
Kirjallinen työtilaussopimus vahvistaa asiakkaan ja verhoilijan välillä sovitut asiat kuten verhoilumateriaalit ja päälliset sekä toimitusajan.

Purkaminen
Kalusteesta puretaan vanhat kankaat ja usein myös vanhat toppaukset.

Työn eteneminen
Verhoilu suoritetaan kalusteen ikään ja tyyliin kuuluvin työtavoin ja materiaalein sekä muut mahdolliset erityisvaatimukset huomioiden.
 

Päällystäminen
Kaluste päällystetään tilausvaiheessa valitulla kankaalla ja mahdollisilla muilla koristeilla asiakkaan toiveiden mukaan. 

bottom of page